NCS kickar igång 2019 med lanseringen av ett nytt affärsområde: Retail Solutions. Satsningen vänder sig till butiker i dagligvaruhandeln som vill hitta flexibla och kostnadseffektiva kyl- och fryslösningar.

Affärsområdet NCS Retail Solutions kommer att drivas av Martin Erlandsson. Han var fram till nyligen handlare för Ica Nära Fröslunda i Eskilstuna, innan dess var han butikschef på Ica Maxi Big Inn i Köping.

Hans handlarbakgrund kommer väl till pass för det nya uppdraget.

NCS Retail Solutions vänder sig till handlarägda butiker som ännu inte har gjort det teknikskifte som f-gasförordningen medför och som är intresserade av flexibla och kostnadseffektiva kyllösningar.

– Den kylkonvertering som handel ska göra till år 2020 innebär en miljonutgift eller mer för en butik. Det är sällan man som handlare gör en investering i den storleksklassen utan att kunna räkna hem den i ökad försäljning, säger Martin Erlandsson.

Han vill hjälpa handlarna att hitta en smartare mix av olika kyllösningar inför 2020.

– Jag säger inte att plug-in är lösningen för alla, men med rätt mix sparar handlarna investeringskostnader och får dessutom flexiblare butiker. Som handlare vill man ha en butik som man enkelt kan bygga om och förändra för att öka försäljningen.