Hälsointresset lyfter försäljningen av bars, proteinglassar och funktionsdryck. Hajpen ger skjuts åt Vitamin Well.
– Men vi är inte ett bolag som har hakat på en trend, vi var med och startade den. I dag är vi den som driver utvecklingen, säger Henrik Skagervik, försäljningschef på Vitamin Well.

Vitamin Well, med varumärkena Vitamin Well, Nocco, Snackbros, Nobe aloe vera och Barebells, har växt kraftigt sedan starten.

– Många tror att vi startade för tre år sedan, men vi har funnits sedan 2008, säger Henrik Skagervik.

I dag finns Vitamin Wells produkter i matbutiker, på apotek, i servicehandeln, på kaféer, bensinstationer och på sportanläggningar och gym.

– Det var inte givet från start. Men vi har innovativa produkter som breddar produktkategorierna och ökar lönsamheten. Vi ökar värdet i de kategorier som vi kliver in i, säger Henrik Skagervik.

Sverige är Vitamin Wells största marknad, men övriga Norden är den som växer snabbast.

– Vi har precis haft ett trendbrott. Den svenska marknaden har mognat, störst procentuell tillväxt har vår export till de nordiska marknaderna, säger Henrik Skagervik.

Vitamin Well har sedan starten arbetat med att bygga varumärkena genom ambassadörskap på sociala medier – och genom att synas i butik med snygga och smarta exponeringar.

– Vi lägger stora resurser på att vara ute i butikerna och hålla våra exponeringar fina, säger Henrik Skagervik.

Vitamin Well använder NCS Total Solution

Sedan 2010 köper de kylar och frysar genom NCS – och sedan några år tillbaka låter de NCS ansvara för allt kring utrusningen: Strajpning, service, underhåll, leveranser med mera (läs mer om NCS Total Solution).

– De har kunnat erbjuda oss den absolut bästa lösningen. Vi är ett bolag i tillväxtfas och kan inte skriva på några stora avtal om att beställ x antal kylar och frysar under ett år. Vi vill ha flexibla och följsamma lösningar. NCS är det enda kylbolaget i landet som kan erbjuda det, säger Henrik Skagervik.

– De har vågat riska tillsammans med oss. Det är en stora skillnad mot andra kylbolag.

Vid årsskiftet flyttade NCS till större lokaler. Delvis för att kunna hantera uppdraget åt Vitamin Well.

– Vi har vuxit tillsammans och lärt oss mycket av varandra och vårt samarbete. I dag levererar vi kylar och frysar åt Vitamin Well till Norge, Tyskland, Danmark, Storbritannien, Irland, Finland, och så klart, Sverige, säger Niklas Lundkvist, försäljningschef på NCS.

Lärt sig har även Vitamin Well gjort.

– Kylarna och frysarna måste ha hög kvalitet. De ska ha lång livslängd och liten energiförbrukning – och hålla kylan mitt i sommaren. Det lärde vi oss efter en inköpsmiss i början, innan vi kom i kontakt med NCS.